Hello, argánolaj

Az argánolaj 100%-ban növényi eredetű, vegyszermentes bőrbarát olaj, amely a természet ajándéka.

Az argánolaj a tiszta szépség őre, az egészség évezredes nyugalma.

A természetes összetevőkben gazdag olajok használata a reneszánszát éli. Az ősidők óta használt argánolajat is előszeretettel alkalmazzák a bőr- és hajápolásban.

Az argánolaj azért lett napjainkra sokak kedvence, mert sokoldalú olaj, minden bőrtípusra alkalmazható, regenerál, hidratál, ránctalanító hatású magas zsírsav- és rendkívül gazdag E vitamin tartalmának köszönhetően.

Miért nem hallottunk róla napjainkig? Mert az argánfa magjából sajtolt argánolaj jótékony hatását sokáig a legféltettebb titokként őrizték a marokkói nők, akik szépségüket az argánolaj használatával őrizték meg. Testüket nemcsak tetőtől talpig gondozták az olaj tápláló erejével, de a mindennapok ételeibe is belecsempészték az olaját, ezzel is táplálva önmagukat és családjukat. Marokkó folyékony aranyának nevezett olajat otthonuk megvilágításához is használták. A bogyók visszamaradt csonthéjas magjából, nehéz fizikai munkával, kézzel sajtolták az emberek az éltető olajat.

Argánolaj a természet ajándéka

Argánolaj a természet ajándéka

Az argánolaj hidegen sajtolt olaj, nincs hőkezelésnek kitéve, így érinthetetlenül benne maradnak a vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok. Ennek is köszönheti sok E vitamin tartalmát. A hidegen sajtolt argánolaj nincs kitéve semmilyen kémiai hatásnak, így őrizve meg természetességét, eredeti összetételét.