Argánolaj a száraz, téli bőrre

Télen fokozottan ügyelj az időjárásnak kitett bőröd védelmére!

A hideg, a száraz szél és a fűtött lakás/munkahely mind-mind szárítják a bőrt. Az argánolaj és a gazdag argánolaj tartalmú krémek segíthetnek a bőrödnek az időjárás  okozta kellemetlenség megelőzésében. Az argánolaj megköti a nedvességet, ezáltal megakadályozza az irritációt, amely további problémát idézhet elő.

Az argánolaj téli használata

Egy-két csepp argánolajat vigyél fel reggelente a megtisztított arcodra, különösen az ajkak környékére. Legyen kezed ügyében az argánolaj napközben is, így a kézfejedre többször is tudod alkalmazni. Adagolása gazdaságos, így használhatod a kézre és tusolás után az egész testre. A kozmetikumoknak nyugtató, tápláló és védő hatása van a bőrre. Az argánolaj segíti a sejtek megújulását, a sérült, a foltos vagy a repedezett bőrfelületek megnyugtatását. 

Mosakodásnál kerüld a szulfát tartalmú szappanokat, ezek általában nagyon jól habosodnak, DE sajnos a faggyút is eltávolítják a bőrödről. Ha a bőrödet feszesnek érzed zuhanyozás után, akkor szárítja a szappan vagy a tusfürdő. Ebben az esetben az irritáció megelőzésére szolgáló nyugtató argánolaj és a belőle készült szappan a legjobb gyógymód.

Hidratáld a bőröd többet! Mielőtt elindulnál az utcára vagy mielőtt este lefeküdnél legyen a napi bőrápolási rutinod része a HIDRATÁLÁS. Az argánolaj tartalmú krémektől nem lesz zsíros a bőröd, de támogatja a vízhiányos állapot megszüntetését, a természetes faggyútermelés gátlása nélkül. Argánolaj tartalmú hidratáló krémünket itt találod. 
 
Argánolaj a száraz, téli bőrre