5 ok, amiért a normál bőröd érzékenyebbé vált

Úgy érzed, hogy bőröd érzékenyebbé vált és rosszul reagál a legkisebb környezeti változásra is? Ez ismétlődően, hosszan tartva vagy időként bizony előfordulhat. A bőröd állapotának megváltozását okozó kellemetlen érzést a környezet károsító hatásai mellett az életmódod tudatos vagy kénytelen megváltozása is okozhatja. Összegyűjtöttük mi okozhat problémát és mire érdemes figyelned.

1. A környezeti hatások változása vagy a különböző vegyszerek használata (pl. mosószer) talán a legelterjedtebb károsító tényezők. Ezek gyulladást, vagy bőrirritációt, allergiát idézhetnek elő, roncsoló hatásukkal felgyorsíthatják a bőröregedés folyamatát.

2. Az érzelmi megrázkódtatás, a stressz és a kialvatlanság nagyon rossz hatással van bőrödre.

Ha felfedezed az elváltozás okát, akkor segíthetsz a bőröd regenerálódásban és megfelelő, csak természetes hatóanyagot tartalmazó olajokkal kezelheted a problémás területet.

3. A szélsőséges hőmérséklet károsító hatásai is okozhatnak változást a bőröd természetes egyensúlyának megváltozásában. Az egyensúly visszaállításában hatékonyan segíthet a 100%-os bio argánolaj, hiszen a benne rejlő természetes hatóanyagokkal óvja, regenerálja a bőrödet. 

4. Az értágító fűszerek, ételek, italok (túlzott kávébevitel, alkohol) a szép bőr ellenségei. Mellőzd ezeket. A fűszeres ételektől súlyosbodhat a rosacea, így ajánlott az ilyen élelmiszerek kihagyása az étrendedből. A tiszta argánolaj nyugtatja és simítja az elváltozás tüneteit. Rosacea esetén is ajánlott napi használata.

5. A kor előrehaladtával a bőr sokszor vízhiányos, dehidratált lesz. Bőrszárazság esetén és az ahhoz kapcsolódó kellemetlen következmények kialakulásának megelőzésében is támaszt ad a bőrödnek a könnyen felszívódó természetes argánolaj. Dörzsölés nélkül, csak masszírozással segíti a bőr tisztulását. 

bio argánolaj